Termékek Menü

TGI FRIDAY'S OKTOGON

AKÁR 23% KEDVEZMÉNY BÁRMELY "ULTIMATE" BURGER VÁLASZTÁSA ESETÉN

Ajánlat leírása: Minden burger "Ultimate" változatban érkezik: ajándék extra 200 g-os húspogácsa, 4 ropogós hagymakarika, és nagyobb adag hasábburgonya 890 Ft értékben.

cím: 1067 Budapest, Oktogon tér 3.
https://www.facebook.com/TGIFridaysBudapest
http://fridays.hu/

A TGI Fridays-t aligha kell bemutatni azoknak, akik hamburger témában akár csak egy kicsit is járatosak. 1965-ös alapítása óta a TGI közel 60 országban nyitott már éttermet, Magyarországon először 1999-ben, jelenleg pedig két éttermük van Budapesten; a BurgerCardos kedvezmény csak az Oktogonnál lévőre vonatkozik. Ha meglátod klasszikus piros-fehér csíkjaikat valahol, akkor az mintegy túrajelzésként szolgál a minőségi amerikai ételek felé vezető úton. A TGI Fridays éppen ezek miatt nem is egy tipikus „buliba menet/buliól hazafelé tartva bedobok két hambit”-jellegű étkezde. Minden alkalom különleges, amikor a Fridays-ban étkezel, ünnep az ízlelőbimbóknak, és kötelezően ajánlott tárgy egy TGI burger elfogyasztása, mielőtt kézhez kaphatná az ember a hamburgerológus diplomáját.

Az összes hamburgerüket tűzen grillezik, alapesetben medium wellre átsütve, de természetesen igény szerint lehet másmilyet is kérni, és ezt egy zöldségekkel töltött, vajazott, pirított zsemlébe helyezik. A Jack Daniel’s Burger JD’s szósszal, pirított baconnal, és olvasztott Monterey Jack sajttal támad, a Cheesy Bacon Cheeseburger pedig a ropogós bacon és az olvasztott sajt mellett tartalmaz egy aranybarna rántott mozzarella szeletet is. Mindegyik burger kérhető „Ultimate” változatban is, ehhez jár még egy 200 grammos húspogácsa, négy omlós hagymakarika, és egy nagyobb adag fűszeres hasábburgonya (Jó tanács: ha felvillantod a BurgerCard kártyádat, azon kívül, hogy nagyon menő vagy, a rendelt hamburgered „Ultimate” változatban érkezik.)

A TGI Fridays étlapja két kategóriára van osztva burger fronton: „klasszikus hamburgerek”-re, és „különleges hamburgerek”-re; ez azért mókás, mert igazából mindegyik hamburgerük különleges. :) Ha a Cowboy Triple Meat Burger, a nagy amerikai kedvenc képe illusztráció lenne egy szótárban, alighanem a „lehengerlő” szó mellett szerepelne. Alulról fölfelé haladva: krémes tormaszósszal megkent buci, hamburgerhús, cheddar sajt, ropogós bacon, jégsaláta, paradicsom, BBQ szószban kisütött omlós marhahús, és maroknyi lyoni hagyma; olyan terjedelmes a burger, hogy a felső buci már rá sem fért, mintegy „megemeli a kalapját” a hamburger. A Southwest Burger pedig garantálja, hogy szem nem marad szárazon: a húspogácsát pico de gallo, szeletelt jalapeno paprika, guacamole, Monterrey Jack sajt, és zöld chilis majonézzel megkent bucik kísérik el a bálba. A burgerek mellé érdemes választani valamit a TGI Fridays rengeteg koktélja közül is.

Oldalakat lehetne megtölteni, ha a terjedelmes étlap minden fogásáról ódákat zengenénk, ezért csak annyit tudok javasolni, hogy tessék szépen sorjában végighaladni mindegyik fogáson, a TGI Fridays úgysem szalad el, és a nevével ellentétben nem csak pénteken látogatható (bocs, nem hagyhattam ki). Ja, és a Jack Daniel’s Glazed Ribs-et mindenképp érdemes megkóstolni… meg a New York Strip Steaket… meg a Philly Cheese Steak szendvicset… meg a…

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Elfogadóhely
Likeolj minket!