Termékek Menü

PASTRAMI ÉTTEREM ÉS KÁVÉHÁZ

AKÁR 10% KEDVEZMÉNY "LUXUS" BURGER ÉS KORSÓ PASTRAMI VILÁGOS CSAPOLT SÖR VÁLASZTÁSA ESETÉN

Ajánlat leírása: Válaszd a Pastrami "Luxus" burgert és kapsz ajándékba egy korsó Pastrami világos csapolt sört 500 Ft értékben.

cím: 1036 Budapest, Lajos utca 93-99.
https://www.facebook.com/Pastrami
http://pastrami.hu/

A Pastrami nevét ugyan a klasszikus new york-i szendvicsről kapta, és ez az egyik specialitásuk is, viszont még csak véletlenül se skatulyázzuk be ez alapján; ez olyan kb., mintha az Obi áruházt „Csavarhúzó”-nak hívnánk. :) Annak is segítünk, aki nem követi a trendeket: a pastrami az egyik legjellegzetesebb new york-i specialitás, zsidó bevándorlók receptje alapján készül, és különleges eljárással, napokig készülő, pácolt, füstölt, gőzölt, szeletekre vágott marhaszegyből, rozskenyérből, mustárból, és ecetes, szeletelt uborkából áll. Ez nem olyan husi, amit otthon csak úgy összedobsz meló után. :) Magyarországon természetesen a Pastraminál elsők között lehetett kapni belőle. De kóstolhatunk reuben melegszendvicset is, ebben szeletelt, sózott marhahús, savanyú káposzta, sajt, és (általában) majonézes dresszing van, amiket rozskenyér szeletek között grilleznek meg.

A Pastrami Óbudán, egy hatalmas loftban üzemel (mellé jön még a 150 fős terasz), és kell is nekik a hely, ugyanis szinte mindig tömve vannak vendégekkel. Amire különösen büszkék, az a maximálisan komfortos családbarát belső, rengeteg játékkal a lurkóknak, nutellás pizzával, Pastramis színezőkkel, gyerekszékkel, pelenkázóval, a kutyusok vizet is kaphatnak, és még a kerékpárút is a Pastramiba vezet. Rejtegetnivalójuk sincs, ugyanis látványkonyha van, élőben követhetjük a husi útját a konyhából a szakács kezein át a pocinkba (és akár jegyzetelhetünk, hogy ellessünk pár spéci fogást). Már ha tudjuk követni, hogy mi történik! Ahogy a Pastrami honlapja is összefoglalja segítőkészen, olyan eljárásokat alkalmaznak, ami a kevésbé járatos szakácsoknak egzotikusan csenghet: szuvidálás, braisingelés, konfitálás, posírozás… Reggelizni is tudtok itt, este pedig a Pastrami is átalakul (mármint az étterem, és nem a szendvics), más lesz a hangulat, és a fények megadják az alapot egy romantikus vacsihoz. Azt már meg sem említem, hogy a Pastrami bulibuszával akár fesztiválokon is összefuthattok…

Már elolvastatok három bekezdést, és még mindig nem említettem meg a hamburgereket, hát hogy lehetséges ez? Nyugi, nincs hiba a mátrixban, persze, hogy itt is vannak hamburgerek. :) A BurgerCarddal egészen konkrétan a „Luxus” Burger mellé kaphatunk egy korsó ajándék Pastrami világos csapolt sört, de választhatunk tabascos, vagy szürkemarhás, cheddaros, baconös burgert is. A főételek között olyan különlegességeket találunk, mint a lazac steak currys sárgarépapürével, marinált kápia paprikával, vagy a házi kacsakolbász burgonyapürével, és meleg római salátával, de van rengeteg fajta pizza is, rizottók, saláták, levesek, és mennyei bodzás panna cotta erdei gyümölcs raguval…

Ha eddig nem találkoztál a pastramival/Pastramival, akkor épp itt van ideje, hogy megkóstold, mert bár igaz, hogy a pastrami nem hamburger, de egy családfán vannak, és hívhatjuk őket akár másod-unokatestvéreknek is. :)

Tartalomhoz tartozó címkék: Elfogadóhely
Likeolj minket!