Termékek Menü

NYUGI PUB

AKÁR 30% KEDVEZMÉNY HAMBURGER ÉS KÉZMŰVES SÖR, ÜDÍTŐ, VAGY KÁVÉ VÁLASZTÁSA ESETÉN

Ajánlat leírása: Válaszd bármelyik burgert és kapsz ajándékba egy korsó kéműves Fóti Pils sört vagy 3 dl üdítőt vagy egy kávét.

cím: 1134 Budapest, Hun u 4./b.
https://www.facebook.com/nyugi

A Nyugi Pub hamburger-szempontból kevésbé telített helyen, a Róbert Károly körúttól nem messze nyitotta meg kapuit. Aligha túlzás kijelenteni, hogy a Budapestet elkapó hamburger-láz továbbra sem csillapodik, sőt, gombamód szaporodnak az új hamburgerezők, de amíg ilyen magas színvonalú burgerek kerülnek az asztalra/bárpultra, miért is panaszkodjunk? Ugyanis a Nyugi Pub sem azon helyek közé tartozik, ahol az alkoholmámorban megéhezve csak sós mogyoró, Nógrádi ropogós, vagy öt réteg folpack-ba bugyolált két napos, állott párizsis szendvics közül választhatunk, hanem minőségi, szívvel-lélekkel készített hamburgereket kínálnak.

A Nyugi Pub az egyik legjobb hely a városban arra, hogy lazítsunk egyet, és élvezzük az életet. Kellemes retró belső kialakítás, egy működő (!) kandallóval, fiatalos társasággal, kézműves sörökkel, zenés estekkel, foci közvetítésekkel, társasjátékokkal … Nyugi. Kevés chillesebb helyzetet tudok elképzelni, mint hogy lecsücsülök egy kényelmes fotelba, hűtött Fóti Pilst kortyolgatok, a pubot közben átjárja a vaslapon sistergő marhahús aromája, és a tévén nézem, ahogy az Atletico megveri a Realt a BL-ben… Na jó, az utóbbin kívül minden adott volt a tökéletes komfortérzethez, de ez már abszolút nem a Nyugi hibája. :)

Retró módra a hamburger sem „hamburger” néven fut, hanem a Ponyvaregényből ismert kifejezéssel „negyedfontos”-ként. Akik nem járatosak a tradicionális angol mértékegységekben, azoknak elárulom, ez egy 125 grammos marhahús pogácsát takar. A Negyedfontosba a husi mellett kerül még paradicsom, jégsaláta és majonéz is. A Sajtburgert az elmaradhatatlan (furcsa is lenne nélküle…) sajt mellett hagymakarikák, és tejfölös-hagymás szósz dobja fel. A Bacon-BBQ burgert Jack Daniel’s barbecue szósz, és hagymakarika ízesíti a Nyugi Pubban. Az ínyenceknek pedig a pesto genovese-vel vastagon megkent bucis, szárított paradicsomos, grillezett mozzarellás Mediterrán burger lesz a tökéletes választás. A Juicy Lucy az alap hamburger spéci változata, 25 dekás, cheddar sajttal töltött húspogácsával. Köretként dijoni mustáros káposztasalátát, és steak burgonyát szervíroznak minden egyes burgerhez. Ha sörkorcsolyát írt fel nekünk az orvos vacsorára, akkor választhatunk sajtgolyókat vagy krumplit is.

Mit kell még írnom, hogy a Nyugi legyen az új törzshelyed? Pozitívum, hogy mivel a Nyugi a belvárostól kijjebb található (szó szerint, és átvitt értelemben is :) ), a hely árfekvése is nagyon kedvező, akár hamburgerezni, akár iszogatni megyünk. Sajnos nem vagyok szakképzett sör-sommelier (ez egy létező szakma, tessék rákeresni), így abban nem tudok segíteni, hogy melyik hamburger mellé melyik finom kézműves sört válasszuk a Nyugi Pub bőséges kínálatából, de a pultosok biztos szívesen segítenek. Vagy először a sört válasszuk ki, és mellé válasszunk burgert? Mi volt előbb, a sör, vagy a burger, a tyúk vagy a tojás?! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: Elfogadóhely
Likeolj minket!