Termékek Menü

CHILI DOG

10% KEDVEZMÉNY A SZÁMLA VÉGÖSSZEGÉBŐL

Ajánlat leírása: 10% árkedvezmény a teljes étel és ital fogyasztásból.

cím: 1183 Budapest, Rózsa utca 12.
https://www.facebook.com/chilidog.hu

A Chili Dog Amerikai Étterem neve kicsit megtévesztő lehet, ugyanis nem a különböző hot dogok, hanem a prémium kategóriás, minőségi hamburgerek jelentik a hely fő profilját, és egyben ars poeticáját; ez már abban is megnyilvánul, hogy az étlapon elkülönítve jelennek meg a hamburgerek, valamint minden más, „nem burger” név alatt. Bár a burgerek amerikai stílusúak, a marhahús egy másik földrészről, Ausztráliából érkezik, ugyanis a 220 grammos ausztrál angus marha adja a hamburgerek alfáját és omegáját. A hamburger buci sem egy szupermarket polcáról lett leemelve, hanem házi pékségben készítik a Chili Dogban.

A hamburgerben szervírozott angus marha nagyon enyhe fűszerezésű, tökéletesen átjön az íze, és ennek köszönhetően minden egyes hamburger-módozat egy külön ízélmény. Ha mindegyikről ódákat zengenék, akkor azzal meg lehetne tölteni a BurgerCard teljes honlapját, így maradjunk a legemlékezetesebbeknél. A Chili-Chips Burger a cheddar sajt, jégsaláta, paradicsom, fehér hagyma, és a házi fry szósz (egy rész ketchup, két rész majonéz) alapra helyezett habanero szósszal és chilis tortillával perzseli fel az ízlelőbimbókat. A Machete Burger még veszélyesebb, szeletelt jalapenóval, és extra csípős házi machete habanero szósszal ijeszti el a kevésbé bevállalós vendégeket.

Machete mellett más hírességek is az étlapra verekedték magukat. A John „Die Hard” McClane Burger menü 400 gramm marhahússal, sült hagymakarikával, és plusz steak burgonyával csábít, a Chuck Norris Burger menü pedig 500 gramm enyhén bükkfa-füstös ausztrál angus-szel, dupla cheddarral, tripla baconnel, plusz coleslaw salátával, és steak burgonyával. Személyes kedvenc a Franz Josef alias Ferenc József Burger, ami a húspogácsa mellett lollo salátát, paradicsomot, sült hagymát, erdei gyümölcs lekvárt, schwartzwald sonkát, és házi mézes-mustáros szószt rejt magában.

A Chili Dog Amerikai Étteremben az italokat nem csak a poharadba töltik, hanem a húsokat is abban pácolják. A hely különlegessége a sörben és barnacukor kandírozott bacon (bacon candy), ami elő-, vagy utóételként, hamburgerben, hamburger mellett, alatt vagy fölött is tökéletes választás. A Pulled Pork szendvicsben található csülökhúst kíméletesen füstölik és pácolják alma ciderrel 8-10 órán át, míg a Dr. Pepper USA Omaha oldalas a Dr. Pepper páctól válik omlóssá. Ha még mindig nem laktunk jól, akkor többféle desszerttel, például a Chef’s Pie nevű, „boldogság ízű”, házi, linzertésztás pitével, vagy valamelyik amerikai módra készült vanília fagyis, tejes, csokis shake-el ronthatjuk el a diétánkat.

Bár a Chili Dog nem Budapest megszokott „hamburger-övezetében”, azaz nem a belvárosban található, hanem a XVIII. kerületben, simán vannak olyan jók a burgereik, hogy megéri miattuk elzarándokolni Pestszentlőrincre. Aztán lehet, azon kapjuk magunkat, hogy már a Chili Dog környékén keresünk lakást. :)

Tartalomhoz tartozó címkék: Elfogadóhely
Likeolj minket!