Termékek Menü

BURGERLAND

10-15% KEDVEZMÉNY A HAMBURGEREKRE ÉS HAMBURGER MENÜKRE

Ajánlat leírása: 10% árkedvezmény a normál méretű burgerekre és 15% árkedvezmény a menükre, az óriás burgerekre, és az Ehetelen Küldetés menükre

cím: 1138 Budapest, Viza utca 9-11.
https://www.facebook.com/burgerland.XIII
http://burgerland13ker.hu/cod-burgerland/lang-hu//

A Burgerland, vagyis Majoros Péter, alias Majka, alias Majka Papa (szerintem nem kell bemutatni) hamburgerezője Budapest hamburgerek szempontjából méltatlanul elhanyagolt részén, a XIII. kerületben nyitotta meg kapuit. A Pizza Kingről is ismeretes valóságshow-hős a hamburgerekbe is belevágta a fejszéjét (hogy egy apró képzavarral éljünk), és szerencsére nem kellett csalódnunk benne.

A Burgerlandban (pontosabban a szomszédos pékségben), napi négyszer sütik a friss hamburger bucit, hogy azok mindig ropogósak legyenek, a húspogácsa pedig 130 grammos marha hátszín. A hamburgerek alapból háromféle menüben érhetőek el: normál, óriás, és ehetetlen küldetés verzióban (ne tessék rosszindulatúnak lenni, az „ehetetlen küldetés” természetesen a burgerek méretére, és nem az ízére vonatkozik!). Az ehetetlen küldetés burgerekben két darab 16 dekás húspogácsa sorakozik, akárhogy vesszük, méretes adag (amit ha sikerül egyben elpusztítanunk, alighanem énekelhetjük, hogy „meghalok”), ehhez jön az extra adag sült krumpli, és az ajándék üdítő. Igazából teljesen mindegy, melyiket választod, mindegyik mellé jár a BurgerCard kedvezmény. :) A köret ízletes McCain csónakburgonya, amit pálmaolajban sütnek ki.

A burgerekben alap a hagyma, uborka, paprika zöldség-csokor, ezekre kerül a többi fincsiség. Van persze Classic Burger a hús mellett ketchuppal és mustárral, Sajttal töltött Burger, ami alighanem megfejthető, és Chicano Burger is babos-kukoricás raguval és chilivel. A XIII. kerület Burger titkára sajnos nem sikerült rájönnöm, hogy miért is a sajt, a bacon, a chili és a zöldségek kerültek a husi mellé a XIII. kerületet jellemzendő; erről alighanem Majkát kellene megkérdezni. :) A signature Burgerland Burger főtt-füstölt tarjával és sajttal csavarja el a fejünket, a Zeusz Burgerben pedig a húst feta sajt, majonéz, és a hamburgerfalván ritkán, de szívesen látott vendég, olívabogyó egészíti ki. A Paleo burger pedig az ételintoleranciában szenvedőknek kitűnő választás, egyedi paleo bucijával, a zöldségekkel, és a paradicsompürével. A Burgerlandben rendelhetünk American, vagy American Premium Packot is: az előbbi kis sajtburesszel és kis BBQ Burgerrel, az utóbbi egy Chicano Burgerrel és egy kis Habanero Burgerrel kerül tányérunkra. Ám akkor sem kell aggódnunk, ha az étlapról semmi sem nyerte el a tetszésünket, vagy csak megvan bennünk a lázadó hajlam: a szakács úriember kérésünkre olyan burgert állít össze nekünk, amilyet csak szeretnénk.

A hamburgerek mellett kóstolhatunk hot-dogokat, a csirkemell különböző megjelenési formáit, úgy mint a mexikói ízesítésű, mozzarellás, trappistás, vagy édes-savanyú csirke, salátákat, és még desszerteknek is jutott hely az étlapon. Persze, ha áll a latyak az utcán, és nincs kedvünk megmozdulni, ahogy a Pizza Kingtől megszokhattuk már, van házhozszállítás is. Ezt a „szavazást” bizony megnyerte Majka és az étterme, úgyhogy a Faló Világ következő adásába is szeretettel várjuk! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: Elfogadóhely
Likeolj minket!